ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Ρωσία: Άλλαξαν αιφνιδιαστικά οι θέσεις των πυρηνικών πυραύλων RS-24 YARS (βίντεο)

Οι κινήσεις πραγματοποιήθηκαν «στα πλαίσια ασκήσεων» σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ

Ρωσία: Άλλαξαν αιφνιδιαστικά οι θέσεις των πυρηνικών πυραύλων RS-24 YARS (βίντεο)

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, βίντεο που δείχνει αιφνιδιαστικές αλλαγές θέσεων των εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-24 Yars. 

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται πως έγιναν στο πλαίσιο των γενικευμένων ασκήσεων ετοιμότητας των μονάδων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας, ωστόσο οι νέες άγνωστες θέσεις διατηρούνται από τους εκτοξευτές, σύμφωνα με αναφορές, όπως ακριβώς είχε γίνει και τον Μάιο σε αντίστοιχη άσκηση ετοιμότητας. 

Οι RS-24 είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) εξοπλισμένοι με πολλαπλές ατομικές κεφαλές (MIRV) που μπορούν να πλήξουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν ακτίνα δράσης που ξεπερνά τα 11.000 χιλιόμετρα και είναι ικανοί να διαπεράσουν ακόμα και τα πλέον σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Τα συστήματα είναι σχεδιασμένα για κινητή εκτόξευση, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και δυσκολία εντοπισμού από τον εχθρό.

Η Ρωσία έχει ενισχύσει την ετοιμότητα αυτών των μονάδων μέσω τακτικών ασκήσεων και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πυραύλων RS-24 σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Οι στρατιωτικές αρχές της Ρωσίας διατηρούν τις μονάδες RS-24 σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, με έμφαση στην ταχεία ανταπόκριση σε περίπτωση απειλής.

«Τα πληρώματα των συστημάτων Yars εκπαιδεύονται στη μετακίνηση σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων, στην ανάπτυξη των συστημάτων σε νέες θέσεις, στην κάλυψή τους και στην οργάνωση της περιμετρικής τους ασφάλειας.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν και την αντιμετώπιση ομάδων δολιοφθοράς, καθώς και την αντιμετώπιση χημικής μόλυνσης με ειδικό εξοπλισμό» δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε το βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.