ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Με σύγκρουση μέχρις εσχάτων απαντά η Ρωσία στον Ζελένσκι για τα όπλα μεγάλης εμβέλειας

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες» διεμήνυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Με σύγκρουση μέχρις εσχάτων απαντά η Ρωσία στον Ζελένσκι για τα όπλα μεγάλης εμβέλειας

Καμιά πιθανότητα διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία διεμήνυσε η Ρωσία μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

Η Μ.Ζαχάροβα δήλωσε σχετικά: «Οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς στο Κίεβο είναι εκτός συζήτησης, ανεξάρτητα από τον εμπνευστή  τους»

Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήρθε την ίδια ώρα  που ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Β.Ζελένσκι έκανε λόγο για ανάγκη προμήθειας όπλων βαθιά κρούσης έτσι ώστε να μπορεί να πλήττει την Ρωσία.

Στο μήνυμά του ο Β.Ζελένσκι ανέφερε:

«Αυτές τις μέρες, μια ουκρανική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργού Άμυνας, εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου και του Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, εργάζεται στην Ουάσιγκτον.

Υπήρξαν συναντήσεις σε διάφορα επίπεδα και μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι η διασφάλιση δυνατοτήτων μεγάλης εμβέλειας για τις αμυντικές μας δυνάμεις.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή του τρόμου που αναγκάζονται να υποστούν το Χάρκοβο και άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ο καθαρισμός του ουκρανικού ουρανού από ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες είναι ένα ισχυρό βήμα προς την Ρωσία να επιδιώξει τον τερματισμό του πολέμου και μια δίκαιη ειρήνη.

Οι εκπρόσωποί μας έχουν παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες στους συνεργάτες μας.

Καλώ τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία – χρειαζόμαστε τα μέσα για την πλήρη και αποτελεσματική προστασία της Ουκρανίας και του λαού της.

Χρειαζόμαστε άδειες για δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας, καθώς και για τα βλήματα και τους πύραυλους μεγάλου βεληνεκούς σας.

Η λήψη αυτών των ζωτικών αποφάσεων δεν μπορεί να καθυστερήσει – αυτές είναι οι ενέργειες που μπορούν να έχουν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Συζητάμε επίσης την αεράμυνα με τους εταίρους μας – συστήματα που είναι ιδιαίτερα απαραίτητα τώρα, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στα παιδιά της Ουκρανίας στα σχολεία, στις πόλεις μας και στην ενεργειακή μας υποδομή.

Έχουμε συμφωνίες με εταίρους για συστήματα αεράμυνας και πυραύλους για αυτά τα συστήματα. Είναι κρίσιμο να εφαρμοστούν τα πάντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εργαζόμαστε ακόμη πιο ενεργά αυτές τις μέρες για να εξασφαλίσουμε τέτοια νέα – πρόσθετα συστήματα αεράμυνας.

Ευχαριστώ όλους σε όλο τον κόσμο που βοηθάνε. Ευχαριστώ όλους τους φίλους της Ουκρανίας που δεν σιωπούν για τη ρωσική τρομοκρατία, που απαντούν στις επιθέσεις, διαδίδουν την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο και προτρέπουν τον κόσμο να είναι πιο αποφασιστικός και επομένως πιο αποτελεσματικός στην άμυνα ενάντια στη Ρωσία».

Στο μεταξύ μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε διοικητικό κτίριο στο κέντρο της Μόσχας το Σάββατο και εξαπλώθηκε σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το υπουργείο ανέφερε ότι περισσότεροι από 110 πυροσβέστες, εξοπλισμένοι με 35 μονάδες πυροσβεστικού εξοπλισμού και ένα αεροσκάφος, αναπτύχθηκαν για να περιορίσουν τη φωτιά. Μέχρι την τελευταία ενημέρωση, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η φωτιά ξέσπασε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της ρωσικής κυβέρνησης, όπου στεγάζονται τα γραφεία όλων των ομοσπονδιακών υπουργών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το βράδυ σε εργοστάσιο στην πόλη Lyubertsy, που βρίσκεται στην περιοχή της Μόσχας. Η φωτιά κατέκαψε αρχικά 1.600 τετραγωνικά μέτρα πριν επεκταθεί σε 3.500 τετραγωνικά μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.