ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Την στρατολόγηση άλλων 133.000 στρατιωτών διέταξε ο Β.Πούτιν για να «τελειώσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία αυξάνει κατά 25% σε ποσοστό ρεκόρ τον αμυντικό της προϋπολογισμό μετά την μεγάλη νίκη στο Βούλενταρ

Ρωσία: Την στρατολόγηση άλλων 133.000 στρατιωτών διέταξε ο Β.Πούτιν για να «τελειώσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τη στρατολόγηση άλλων 133.000 στρατιωτών για να «τελειώσουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την μεγάλη νίκη των ρωσικών δυνάμεων στο Βούλενταρ. 

Η Ρωσία πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει μία σειρά από νέες μεγάλες στρατιωτικές νίκες μέσα στους επόμενους δύο μήνες σε τουλάχιστον τρεις πόλεις φρούρια στο Ντόνμπας.

Συγκεκριμένα, στο Τορέτσκ, στο Τάσιβ Γιαρ και στο Ποκρόβσκ.

Οι νέοι ηλικίας 18 έως 30 ετών θα κληθούν από αύριο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Τον περασμένο χρόνο ο Πούτιν είχε στρατολογήσει άλλους 130.000 Ρώσους και την άνοιξη άλλους 150.000.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε υποσχεθεί ότι δεν θα στείλει άπειρους νεοσύλλεκτους σε περιοχές, όπου θα κινδυνεύσουν.

Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο δεν είναι πάντοτε εφικτό καθώς δεν επαρκούν για μία τόσο μεγάλη σύγκρουση τα επαγγελματικά στελέχη.

Την ίδια ώρα η Ρωσία ετοιμάζεται να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 25%, στο υψηλότερο ποσοστό μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Με την σχεδιαζόμενη αύξηση ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας θα ανέλθει σε 13,5 εκατ. ρούβλια (130 δισ. ευρώ) το 2025, σύμφωνα με προσχέδιο του προϋπολογισμού που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού κοινοβουλίου.

To προσχέδιο αυτό δείχνει ότι η ρωσική ηγεσία έχει υιοθετήσει αυτό που οικονομολόγοι αποκαλούν «στρατιωτικό Κεϊνσιανισμό» με σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, ο οποίος έδωσε φοβερή ώθηση στην ρωσική οικονομία.

Στο μεταξύ η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει έναν φράκτη στα μήκους περίπου 200 χλμ. σύνορά της με τη Ρωσία, όπως έκανε η Φινλανδία τους πρώτους μήνες μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

«Ένας συνοριακός φράκτης είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, όχι μόνον γιατί μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αλλά και επειδή διαθέτει αισθητήρες και τεχνολογία που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε κατά πόσον πλησιάζουν άνθρωποι στα σύνορα», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλι Ένγκερ Μελ στο νορβηγικό κρατικό δίκτυο NRK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.