Ρωσικά drones Geran-2 έπληξαν τις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού.

Κτυπήθηκαν τα λιμάνια στον Δούναβη, Χίλια, Ρένι και Ιζμαήλ, ενώ ακολούθησε δεύτερο κύμα με Geran-2 το οποίο έπληξε στόχους στην πόλη της Οδησσού, ενώ επίθεση δέχθηκαν και οι θέσεις των στρατευμάτων αεράμυνας, οι λιμενικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ένας από τους στόχους στην πόλη ήταν ένας κοιτώνας, τον οποίο η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μετέτρεψε σε στρατώνα για τους μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος καταστράφηκε.

Η ρωσική επίθεση με drones ιρανικής κατασκευής στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια) είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, κατά την ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς έγιναν οι επιθέσεις.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης περιφέρειας Οδησσού Όλεχ Κίπερ ανέφερε πως άνδρας που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε επίθεση την προηγουμένη.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή Valery Kuzmin σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τη συντριβή ρωσικού drone Geran-2 σε ρουμανικό έδαφος.

Σύμφωνα με δήλωση του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας, μαχητικά F-16 και Eurofighter Typhoon απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη λιμενική υποδομή της Ουκρανίας. Οι Ρουμάνοι ανέφεραν το περιστατικό στη διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα επιτήρησης ραντάρ του ρουμανικού στρατού έδειξε πιθανή μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στον εθνικό εναέριο χώρο: το σήμα εντοπίστηκε σε χαμηλό ύψος κατά μήκος της διαδρομής προς την περιοχή Grindu στην κομητεία Tulcea.

Το Βουκουρέστι δήλωσε ότι αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό πτώσης ρωσικών drones σε ρουμανικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί την πτώση ενός drone «επίθεση» σε μια από τις χώρες της συμμαχίας.