ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσικά μαχητικά MiG-31 και MiG-29 προειδοποίησαν με κατάρριψη αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H που εισέβαλαν από την Αρκτική

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους»

Ρωσικά μαχητικά MiG-31 και MiG-29 προειδοποίησαν με κατάρριψη αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H που εισέβαλαν από την Αρκτική

Σε μια πρωτοφανή κίνηση οι αμερικανικές στρατηγικές δυνάμεις (οι υπεύθυνες για τον χειρισμό του πυρηνικού οπλοστασίου) επιχείρησαν μια «εισβολή» θα λέγαμε στον ρωσικό εναέριο χώρο στην Θάλασσα του Μπάρεντς από την Αρκτική με δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (21/7) ότι ρωσικά MiG-29 και MiG-31 απέτρεψαν αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά В-52Н από το να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο στη θάλασσα του Μπάρεντς.

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους… και επακόλουθα απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Η αμερικανική κίνηση είναι από τις πλέον ασυνήθιστες καθώς σπάει το άτυπο μορατόριουμ των δύο χωρών να μην προκαλούν η μία την άλλη με οπλικά συστήματα που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Όμως σήμερα η αμερικανική αεροπορία επέλεξε να δοκιμάσει την ρωσική ετοιμότητα με πτήση μπροστά στην «πόρτα» του ναυστάθμου του Μουρμάνσκ όπου σταθμεύσει μέρος του ρωσικού στόλου πυρηνικών υποβρυχίων τόσο επίθεσης όσο και μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.