ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ρωσικά υποβρύχια εντοπίστηκαν σε θέση βολής στην Ιρλανδική Θάλασσα

Σύμφωνα με αναφορές Βρετανών αξιωματούχων

Ρωσικά υποβρύχια εντοπίστηκαν σε θέση βολής στην Ιρλανδική Θάλασσα

Ρωσικά υποβρύχια Kilo-class πλησίασαν την Ιρλανδική Θάλασσα σε δύο περιπτώσεις από την αρχή της ευρείας εισβολής, ανέφερε το Bloomberg την 1η Ιουλίου, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε όταν ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo 636 πλησίασε την Ιρλανδική Θάλασσα, που χωρίζει το νησί της Ιρλανδίας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ένα άλλο περιστατικό συνέβη επίσης πρόσφατα, χωρίς να διευκρινίζεται πότε ακριβώς.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ήταν «ενήμερες» για την παρουσία των υποβρυχίων στην Ιρλανδική Θάλασσα, με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου να δηλώνει ότι «δεν σχολιάζει επιχειρήσεις.»

Το υπουργείο Άμυνας της Ιρλανδίας επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, η ανάπτυξη των υποβρυχίων «θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανά αδύνατα σημεία στην άμυνα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας».

Τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο και ένα πολεμικό πλοίο «απέτρεψαν» το ρωσικό υποβρύχιο κοντά στο λιμάνι του Κορκ της Ιρλανδίας.

Η Ιρλανδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες αμυντικών δαπανών στην ΕΕ, περίπου 0,2% του ΑΕΠ της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως αποτέλεσμα, έχει ουσιαστικά αναθέσει μεγάλο μέρος της άμυνάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ναυτικές απειλές, όπως η παρουσία ρωσικών υποβρυχίων στα παράλια της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.