ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ρωσικές υποδομές ενέργειας κοντά στη Μόσχα κτύπησε η Ουκρανία

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Καταρρίψαμε τα περισσότερα drones»

Ρωσικές υποδομές ενέργειας κοντά στη Μόσχα κτύπησε η Ουκρανία

Σφοδρές επιδρομές της Ουκρανίας με drones σε ρωσικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και διυλιστήριο στην περιφέρεια της Μόσχας και της γειτονικής Τβερ.

«Καταστρέψαμε 158, τα 9 γύρω από τη Μόσχα», λέει η Ρωσία για το μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που στοχοποίησαν ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και διυλιστήριο.

Από τα πλήγματα προκλήθηκαν πυρκαγιές, ενώ δεκάδες ουκρανικά drones καταστράφηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι την Κυριακή.

Συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν πυρκαγιές στο διυλιστήριο της Μόσχας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κονάκοβο στην περιφέρεια του Τβερ, έναν από τους μεγαλύτερους στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους και ΜΜΕ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 drones που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα και τη γύρω περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έθεσαν στο στόχαστρο το διυλιστήριο της Μόσχας και πως είναι σε εξέλιξη προσπάθειες κατάσβεσης μιας φωτιάς σε «ξεχωριστή τεχνική αίθουσα» στη μονάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέδωσε πως η φωτιά κατηγοριοποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας, που σημαίνει πως μπορεί να απαιτήσει επιπρόσθετες μονάδες.

Το διυλιστήριο νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας ανήκει στην Gazprom Neft, τον πετρελαϊκό βραχίονα του ρωσικού κολοσσού αερίου Gazprom. Η Gazprom Neft αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Baza του Telegram, που έχει στενές σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στον σταθμό του Κονάκοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.