Ένας άνδρας που θεωρείται «επικίνδυνος» έβαλε φωτιά στο εσωτερικό του κοινοβουλίου στη Ρουμανία, έπειτα από έναν διαπληκτισμό, τα αίτια του οποίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί. 

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψή του.

«Ξέσπασε ένας καβγάς και ο άνδρας πέταξε κατόπιν μία εύφλεκτη ουσία» στον χώρο των επισκεπτών, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου, προτού τραπεί σε φυγή, έγινε γνωστό από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σε ένα δελτίο Τύπου.

Η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας, όμως περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν ως μέτρο ασφαλείας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της ρουμανικής αστυνομίας, ο άνδρας δεν στόχευσε απευθείας ανθρώπους, αλλά στράφηκε εναντίον αντικειμένων στον χώρο. Θεωρείται «επικίνδυνο άτομο».

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του υπόπτου, ο οποίος εμφανίζεται να φοράει ένα καρό πουκάμισο και να κρατάει ένα μαύρο σακίδιο πλάτης. Βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθειρξη έως επτά χρόνια επειδή προκάλεσε τη φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν τον δείτε, μην επέμβετε και ειδοποιήστε μας», δήλωσε η αστυνομία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού.