ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Λαβρόφ για ΗΠΑ: “Θα υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις εάν συνεχίσουν να ενισχύουν στρατιωτικά την Ουκρανία”

Τι είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για το ρωσικό σχέδιο ειρήνης

Σ.Λαβρόφ για ΗΠΑ: “Θα υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις εάν συνεχίσουν  να ενισχύουν στρατιωτικά την Ουκρανία”

“Οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με «επικίνδυνες επιπτώσεις» αν συνεχίσουν να ενισχύουν στρατιωτικά την Ουκρανία”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Αντ’αυτού συνέχισε ο Ρώσος υπουργός, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στηρίξουν το ρωσικό σχέδιο τερματισμού πολέμου που παραχωρεί στη Μόσχα ουκρανικά εδάφη.

Ο Ρώσος υπουργός μιλώντας στο Newsweek τόνισε ότι η χώρα του καταθέτει ένα «βιώσιμο σχέδιο» για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία αλλά και για την ανανέωση της αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ευρώπης.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε ακόμη το ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ότι έσπειρε για πρώτη φορά τους σπόρους του πολέμου πριν από μια δεκαετία και συνεχίζει, παρασκηνιακά, να βάζει φωτιά.

Η Ρωσία, είπε στη συνέντευξη, «είναι ανοιχτή σε μια πολιτικοδιπλωματική διευθέτηση που θα πρέπει να εξαλείψει τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης. Θα πρέπει να στοχεύει στον τερματισμό της σύγκρουσης παρά στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός».

Τι περιλαμβάνει  η ρωσική πρόταση.

Η Ουκρανία θα παραχωρούσε τις κατεχόμενες επαρχίες του Ντονέτσκ, της Χερσώνας, του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια οι οποίες ενσωματώθηκαν επισήμως από τη Μόσχα μετά από ένα δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Ρωσία δεν συζητά τίποτα για την Κριμαία η οποία είναι και επισήμως ενταγμένη στην ρωσική επικράτεια, από το 2014.
Από την άλλη πλευρά, το Κίεβο πρέπει να συμφωνήσει να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να λάβει μέτρα που (σήμερα) απορρίπτονται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους διεθνείς υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων φυσικά και οι ΗΠΑ.

«Προς το παρόν, απ’ όσο μπορούμε να δούμε, η αποκατάσταση της ειρήνης δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου του αντιπάλου μας. Ο Ζελένσκι δεν έχει ανακαλέσει το διάταγμά του που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα», σχολίασε στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης ο Λαβρόφ.

Τονίζει ακόμη ότι οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας συζητούν να δώσουν στην άδεια να χτυπήσει με δυτικά όπλα βαθιά μέσα σε ρώσικο έδαφος.

«Το ‘παιχνίδι με τη φωτιά’ με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες», λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκ των πραγμάτων τα αιτήματα της Ρωσίας είναι στο άλλο άκρο από αυτά που ζητά το Κίεβο και οι δυτικές χώρες που συντάσσονται μαζί του: Η Ουκρανία απαιτεί άνευ όρων αποχώρηση της Ρωσίας από τα ουκρανικά εδάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.