ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Λαβρόφ: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυταπατάται πιστεύοντας ότι ένας νέος πόλεμος δεν θα επηρεάσει τις ΗΠΑ»

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον αυτοκτονικό ρόλο που τους έχει ανατεθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά

Σ.Λαβρόφ: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυταπατάται πιστεύοντας ότι ένας νέος πόλεμος δεν θα επηρεάσει τις ΗΠΑ»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται σε αυταπάτη, πιστεύοντας ότι από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο θα υποφέρουν μόνο οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και όχι οι ίδιες οι ΗΠΑ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «ο Λευκός Οίκος, μέσω του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι, δηλώνει ότι δεν επιδιώκουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό αποδεικνύει ότι η Ουάσιγκτον πιστεύει πως δεν θα υποφέρουν οι ίδιες οι ΗΠΑ, αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, κάτι που αποτελεί επικίνδυνη πλάνη»​.

Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον αυτοκτονικό ρόλο που τους έχει ανατεθεί από την αμερικανική στρατηγική.

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι, έχοντας «στρατεύσει» τη Δύση, επεκτείνουν τον οικονομικό και εμπορικό πόλεμο κατά των μη επιθυμητών, προκαλώντας αποσυντονισμό στην παγκόσμια οικονομία μέσω μονομερών εξαναγκαστικών μέτρων, τα οποία πλήττουν ιδιαίτερα τις χώρες του παγκόσμιου Νότου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η γεωπολιτική έχει καταστρέψει τις παλιές αρχές της αγοράς στη Δύση, αναφέροντας τις πιέσεις που δέχεται η Κίνα να μειώσει την «υπερπαραγωγή» στους τομείς υψηλής τεχνολογίας, καθώς η Δύση αρχίζει να χάνει τα μακροχρόνια πλεονεκτήματά της σε αυτούς τους τομείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.