Ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα ότι η Ρωσία είναι «πλήρως έτοιμη» για μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Αρκτική.

">

«Βλέπουμε το ΝΑΤΟ να κλιμακώνει τις στρατιωτικές ασκήσεις αναφορικά με πιθανές κρίσεις στην Αρκτική. Η χώρα μας είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στρατιωτικά, πολιτικά και από την άποψη των αμυντικών τεχνολογιών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε σχόλιά του για σειρά ντοκιμαντέρ σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

Τα σχόλια του Λαβρόφ ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά προειδοποιήσεων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στενούς συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια για πυρηνική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του.

Ρώσος ΥΠΕΞ: H Αρκτική δεν είναι έδαφος του ΝΑΤΟ

Εδάφη της Αρκτικής ανήκουν εκτός από τη Ρωσία σε άλλες επτά χώρες, που είναι όλες τους μέλη του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Φινλανδία και τη Σουηδία. Οι δύο τελευταίες εντάχθηκαν στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο τον Απρίλιο του 2023 και τον περασμένο Μάρτιο αντίστοιχα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μολαταύτα ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι «η Αρκτική δεν είναι έδαφος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», υποστηρίζοντας ότι και άλλες χώρες εκτός Αρκτικής, όπως η Κίνα και η Ινδία, έχουν συμφέροντα εκεί.