Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε ότι ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν την Ευρώπη για μια «αυτοκτονική περιπέτεια» εναντίον της Ρωσίας.

Με ευθύνη της Δύσης είναι αδύνατο να μιλήσουμε για επαναφορά της παγκόσμιας συνεργασίας σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Ο στόχος της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία κηρύχθηκε – σχεδόν όπως σχεδίαζαν το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον τον Μάιο του 1945 αναπτύσσοντας μια παρόμοια επιχείρηση για την καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης ακόμη και πριν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου-» υπογράμμισε ο Σ.Λαβρόφ.

«Και οι σημερινοί Αγγλοσάξονες στρατηγοί δεν κρύβουν τα σχέδιά τους. Είναι αλήθεια ότι προς το παρόν υπολόγιζαν να νικήσουν τη Ρωσία με τα χέρια του παράνομου νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, αλλά ήδη προετοιμάζουν την Ευρώπη να συρθεί σε μια αυτοκτονική περιπέτεια», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σ.Λαβρόφ υπενθύμισε «το παράλογο και τον κίνδυνο της ίδιας της ιδέας να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη με μια πυρηνική δύναμη, που είναι η Ρωσία».

«Δεν είναι λιγότερο ανόητο από τη θέση των Δυτικών αφεντικών του Κιέβου ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαπραγματεύσεις που βασίζονται στην περιβόητη φόρμουλα ειρήνης», επισήμανε.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε ότι ο Β.Ζελένσκι επιδιώκει την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Ο Β.Ζελένσκι κάνει επίσης τα πάντα για να προκαλέσει την εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ σε εχθροπραξίες, σε άμεσες εχθροπραξίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τότε απλώς θα παραμερίσει και θα δει τι πιστεύει ότι θα τον σώσει», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Σ.Λαβρόφ κάνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ των ενεργειών του Ισραήλ και του καθεστώτος του Κιέβου.