ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σε επιφυλακή η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης στο Λίβανο

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε επιφυλακή η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης στο Λίβανο

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης βρίσκεται η Μέση Ανατολή καθώς Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχουν κλημακώσει τα πλήγματά τους, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για την πιθανότητα να διεξαχθούν επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών από τον Λίβανο.

Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει, καθώς ήδη στην περιοχή βρίσκεται η φρεγάτα «Έλλη», η οποία μετέχει σε δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL MTF). Μαζί με άλλα πλοία, είναι σε επιφυλακή να πλησιάσει τον Λίβανο για να εκκενώσει αμάχους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Για επικοινωνία Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη Βηρυτό παρατίθενται από το ΥΠΕΞ τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ.: (+961) 71 593659 και

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

e-mail: [email protected]».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.