ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Σε ετοιμότητα για τρομοκρατική επίθεση οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, ιδίως στις αεροπορικές βάσεις σε Ράμσταϊν και Αβιάνο

Σε ετοιμότητα για τρομοκρατική επίθεση οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού από την Κυριακή, με το επίπεδο ασφαλείας για την τρομοκρατία (FPCON) να ανέρχεται στη δεύτερη υψηλότερη κατάσταση εν μέσω ανησυχιών ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να στοχεύσει στρατιωτικό προσωπικό ή εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Οι βάσεις, συμπεριλαμβανομένης των μονάδων του αμερικανικού Στρατού στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου εδρεύει η αμερικανική ευρωπαϊκή διοίκηση, αύξησαν το επίπεδο συναγερμού τους στην κατάσταση FPCON «Charlie» την Κυριακή, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Αυτή η κατάσταση «ενεργοποιείται όταν συμβαίνει ένα περιστατικό ή λαμβάνονται πληροφορίες που υποδεικνύουν κάποια μορφή επικείμενης τρομοκρατικής ενέργειας ή στόχευσης κατά προσωπικού ή εγκαταστάσεων» σύμφωνα με τον αμερικανικό Στρατό.

Ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο οποίος βρίσκεται σε βάση στην Ευρώπη, είπε στο CNN ότι δεν έχουν δει αυτό το επίπεδο απειλής «τουλάχιστον 10 χρόνια» και είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Στρατός έχει λάβει μια «αξιόπιστες πληροφορίες για επικείμενη απειλή».

Δεν είναι γνωστό ποιες πληροφορίες προκάλεσαν την αυξημένη ασφάλεια, αλλά οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν προειδοποιήσει για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην ήπειρο, ειδικά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον Ιούλιο και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση έφερε 580 αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην ασφάλεια μαζί με Γερμανούς αξιωματικούς της Bundeswehr.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ δήλωσε πριν από το τουρνουά: «Προετοιμαζόμαστε για όλους τους πιθανούς κινδύνους: από τον ισλαμιστικό τρόμο μέχρι τους βίαιους εγκληματίες και τους χούλιγκαν».

Η Γαλλία έχει επίσης προετοιμαστεί για την πιθανότητα μιας πιθανής τρομοκρατικής απειλής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Από τον Μάρτιο, η Γαλλία έχει ανεβάσει το σύστημα συναγερμού εθνικής ασφάλειας στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γαλλία.

«Οι γαλλικές αρχές παρακολουθούν ενεργά τρομοκρατικές απειλές από οργανωμένες ομάδες και ριζοσπαστικοποιημένα άτομα» ανέφερε η πρεσβεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι επιθέσεις μπορεί να συμβούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, με στόχο τουριστικές τοποθεσίες, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλους δημόσιους χώρους που προσελκύουν μεγάλο αριθμό αμάχων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.