ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρωσία λόγω ραδιενέργειας στο Χαμπαρόφσκ

«Δεν υπάρχει περιβαλλοντική ρύπανση και καμία απειλή για την κοινωνία»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρωσία λόγω ραδιενέργειας στο Χαμπαρόφσκ

Η ρωσική πόλη Χαμπάροφσκ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μόλυνσης από ραδιενέργεια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής εξηγήσεις για το τι προκαλεί την ανησυχητική ακτινοβολία στο εξειδικευμένο εργοστάσιο «Radon», στη νοτιοανατολική Ρωσία.

Ωστόσο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει για τουλάχιστον τρεις ακόμη ημέρες στην περιοχή, καθώς οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξετάζουν την προέλευση της διαρροής.

Ερωτήματα προκαλεί όμως το γεγονός, ότι η δυνητικά θανατηφόρα διαρροή ραδιενέργειας στο εργοστάσιο του Χαμπάροφσκ ήταν γνωστή για περίπου μία εβδομάδα, πριν γίνουν προειδοποιήσεις και αναληφθεί δράση, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος φέρεται να το είχε αναφέρει στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες στις 28 Μαρτίου, ωστόσο μόλις σήμερα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Μια μυστηριώδης πηγή ακτινοβολίας αφαιρέθηκε και τοποθετήθηκε σε προστατευτικό δοχείο και μεταφέρθηκε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων. Δεν υπάρχει περιβαλλοντική ρύπανση και καμία απειλή για την κοινωνία», δήλωσε ο Αντρέι Κολτσίν, επικεφαλής πολιτικής προστασίας στην πόλη.

Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, ένας άνδρας που φορά μια πυρηνική προστατευτική μάσκα φαίνεται στο σκοτάδι με έναν μετρητή ακτινοβολίας να περπατά σε μια χωματερή. Η υψηλότερη ένδειξη που είναι ορατή στην οθόνη είναι 5,99 μικροσιβέρτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, στο βίντεο ο άνδρας φέρεται να λέει ότι η ένδειξη ήταν 20 μικροσιβέρτ, αρκετά επικίνδυνη για να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, να βλάψει το DNA, να προκαλέσει εμβρυϊκή βλάβη και να απειλήσει την υγεία των παιδιών, σημειώνει η εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.