ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Δύση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τους οργανισμούς ασφαλείας στην Aσία»

Για επερχόμενη διάλυση των υπαρχόντων οργανισμών ασφαλείας μίλησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Δύση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τους οργανισμούς ασφαλείας στην Aσία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι τα δυτικά κράτη επιδιώκουν να ιδιωτικοποιήσουν τους οργανισμούς ασφάλειας στην Aσία και να καταργήσουν τις υπάρχουσες δομές, στα πλαίσια συνδιάσκεψης του CSTO.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ασφαλείας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με περιοχή ευθύνης από τον Ινδικό ως τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Υπάρχουν προβλέψεις από τους δυτικούς για τη δημιουργία μικρών δομών, με «τρία ή τέσσερα μέλη κάθε φορά», οι οποίες θα λειτουργούν ως «έμβρυα για μελλοντικούς στρατιωτικούς συνασπισμούς» όπως ανέφερε.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι το άτυπο δίκτυο κρατών που διαμορφώνει η ASEAN, βασισμένο σε αρχές ισότητας, ίσης αδιαίρετης ασφάλειας, συναίνεσης και αμοιβαίου σεβασμού, απειλείται από τις προσπάθειες της Δύσης να καταργήσει αυτές τις δομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος διπλωμάτης παρατήρησε πως οι ενέργειες αυτές ικανοποιούν τόσο τη στρατηγική των δυτικών για αυξημένη στρατιωτική παρουσία με χαμηλό επίπεδο διεθνούς ελέγχου στις περιοχές της Ανατολής, όσο και την εισροή σημαντικών ιδιωτικών κεφαλαίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.