ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σιν Μπετ: «Το Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μ.Νετανιάχου και του Γ.Γκαλάντ με τη βοήθεια Ισραηλινού επιχειρηματία»

Τα δύο ταξίδια του επιχειρηματία στο Ιράν

Σιν Μπετ: «Το Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μ.Νετανιάχου και του Γ.Γκαλάντ με τη βοήθεια Ισραηλινού επιχειρηματία»

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα πώς το Ιράν σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, και του διευθυντή της Σιν Μπετ με όργανο έναν Ισραηλινό επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την Σιν Μπετ, οι ιρανικές προσπάθειες για να σκοτώσει κάποιον εκ των τριών στόχων, εντάθηκαν μετά τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη.

Κατά την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, το ιρανικό σχέδιο ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας ισραηλινός επιχειρηματίας που πέρασε αρκετό χρόνο ζώντας στην Τουρκία και είχε οικονομικές συναλλαγές τόσο με Τούρκους όσο και με Ιρανούς για να προχωρήσει στα σχέδια δολοφονίας στο Ισραήλ.

Το πρώτο ταξίδι στο Ιράν

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, δύο Τούρκοι, ο Andrei Farouk Aslan και ο Guneid Aslan, φέρονται να επικοινώνησαν με τον Ισραηλινό επιχειρηματία τον οποίο κάλεσαν στη χώρα τους προκειμένου αυτός να συναντηθεί με έναν πλούσιο Ιρανό με το όνομα Edi, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται τον Μάιο.

Όταν όμως οι δύο Τούρκοι είπαν στον Ισραηλινό επιχειρηματία ότι ο Edi δεν μπορούσε να ταξιδέψει από το Ιράν στην Τουρκία, εκείνος συμφώνησε να μεταφερθεί λαθραία με αυτοκίνητο από την Τουρκία στο Ιράν, όπου συνάντησε τον Edi και ένα μέλος των ιρανικών αρχών ασφαλείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας από το Ισραήλ είχε ζητήσει αρχικά ένα εκατομμύριο δολάρια πριν αναλάβει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το δεύτερο ταξίδι στο Ιράν

Ακολούθησε δεύτερη επίσκεψη του ισραηλινού επιχειρηματία στο Ιράν, τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία φέρεται να έλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ ως προκαταβολή για να ξεκινήσει τις προετοιμασίες του σχεδίου.

Σε εκείνο το ταξίδι ο ισραηλινός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε από την Σιν Μπετ, ταξίδεψε και πάλι λαθραία από Τουρκία προς Ιράν, αυτή τη φορά με φορτηγό, και συνάντησε εκτός από τον Edi και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Στη συνάντηση αυτή φέρεται να του ζητήθηκε να καταγράψει σε βίντεο τοποθεσίες στο Ισραήλ, να συγκεντρώσει πληροφορίες αλλά και να απειλήσει Ισραηλινούς τους οποίους το Ιράν είχε ήδη προσεγγίσει αλλά εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες της Τεχεράνης.

Στην ίδια συνάντηση ο Ισραηλινός επιχειρηματίας φέρεται ακόμα να ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να στρατολογήσει Ρώσους και Αμερικανούς για να σκοτώσουν Ιρανούς αντικαθεστωτικούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον επιχειρηματία απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.