Η τιμή των σιτηρών, που είχε εκτοξευτεί στις αρχές της εβδομάδας, άρχισε να υποχωρεί σήμερα, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη συμφωνία για τον ασφαλή διάδρομο εξαγωγής σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.
Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έλαβε «γραπτές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για την αποστρατιωτικοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή των τροφίμων και κατά συνέπεια δέχτηκε να επιστρέψει στη συμφωνία.
Λίγες ώρες αργότερα πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αποσυρθεί από τη συμφωνία στην περίπτωση παραβίασης των εγγυήσεων από την Ουκρανία».
Παρά την προειδοποίηση αυτή, το σιτάρι έπεσε στα 340,50 ευρώ ο τόνος γύρω στις 15.30 στο Euronext, τιμή μειωμένη κατά 4,8% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή της ελαιοκράμβης υποχώρησε στα 657 ευρώ ο τόνος (-2%) και του αραβοσίτου στα 332,75 ευρώ ο τόνος (-1,5%).
Λίγο μετά το άνοιγμα στο Χρηματιστήριο του Σικάγο η τιμή του σιταριού ποικιλίας SRW έπεσε στα 8,43 δολάρια ανά bushel (περίπου 20 κιλά), μειωμένη κατά 6,59%. Ο αραβόσιτος υποχωρούσε στα 6,835 δολάρια (-2,04%) και η σόγια στα 14,28 δολάρια (-0,54%).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.