ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκληραίνει τη στάση της η Ταϊβάν: Όποιο αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας θα καταρρίπτεται

Αναθεωρήθηκαν οι κανόνες εμπλοκής

Σκληραίνει τη στάση της η Ταϊβάν: Όποιο αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας θα καταρρίπτεται

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν (MND) διευκρίνισε τον ορισμό του «πρώτου χτυπήματος», λέγοντας ότι θεωρεί κάθε κινεζικό στρατιωτικό μέσο που διέρχεται στα εναέρια ή θαλάσσια  σύνορα της Ταϊβάν ως πράξη επιθετικότητας.

Το MND είπε σε δελτίο τύπου την Παρασκευή (8 Μαρτίου) ότι εάν εχθρικά αεροσκάφη ή σκάφη εισβάλλουν στον εναέριο χώρο ή τα ύδατα της Ταϊβάν, τότε οι διοικητές είναι εξουσιοδοτημένοι να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της εθνικής άμυνας όταν αποτύχουν όλα τα άλλα μη ειρηνικά μέσα.

Όταν μια χώρα υφίσταται ένοπλες επιθέσεις από εξωτερικές πηγές, έχει το εγγενές δικαίωμα να χρησιμοποιεί βία για αυτοάμυνα, ανέφερε το υπουργείο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Chiu Kuo-cheng  είπε ότι οι κανόνες εμπλοκής αναθεωρήθηκαν   λίγο μετά την επίσκεψη της πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, στην Ταϊβάν – όταν η Κίνα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε όλο το έθνος για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.

Το  στενό της Ταϊβάν βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού» ενός αυξημένου επιπέδου συναγερμού, δήλωσε ο Τσιού σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη (7 Μαρτίου).

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) έχει αυξήσει τη συχνότητα των αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων του. Είπε ότι οι δραστηριότητες του  PLA πλησιάζουν τώρα πιο κοντά στην Ταϊβάν και έχουν εισέλθει σιγά-σιγά σε «γκρίζες περιοχές» από το βορρά και το νότο.

Για να αποτρέψουν την Κίνα από την κλιμάκωση των εντάσεων στο στενό, αμερικανοί γερουσιαστές εισήγαγαν νομοσχέδιο την Τρίτη (5 Μαρτίου) που απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να τερματίσει τη Σύμβαση Φορολογίας Εισοδήματος Ηνωμένων Πολιτειών-Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εάν το Πεκίνο επιτεθεί στην Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.