ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκοτ Ρίτερ: «Ο Μπάιντεν σχεδιάζει ένα πυρηνικό πόλεμο μόνο για την Ευρώπη»

«Είμαστε στην άκρη της αβύσσου»

Σκοτ Ρίτερ: «Ο Μπάιντεν σχεδιάζει  ένα πυρηνικό πόλεμο μόνο για την Ευρώπη»

O πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του και αναφερόμενος στη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβτοφ ότι σε ένα πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν επίσης πεδίο μάχης σημείωσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μια λάθος εντύπωση πως οι τελευταίες θα μείνουν αμέτοχες και πως αυτή θα αφορά μόνοι την  Ευρώπη.

Ο Σ.Ρίτερ όμως αποκάλυψε ότι αυτό δεν είναι μόνο “εντύπωση” αλλά η διοίκηση Μπάιντεν έχει στα σχέδιά της ένα περιορισμένο, όπως νομίζει, πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη μόνο, για χάρη της Ουκρανίας.

«Στις ΗΠΑ μιλάμε για την πιθανότητα ενός πυρηνικό πολέμου, με το σκεπτικό ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας ή εναντίον κάποιων ευρωπαϊκών χωρών και ότι η ρίψη αυτή των πυρηνικών όπλων θα περιοριστεί μόνο εκεί.

Αυτό όμως που είπε ο Λαβρόφ και ελπίζω να το έχουν ακούσει όλοι, είναι ότι εάν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη οι ΗΠΑ θα χτυπηθούν.

Επαναλαμβάνω ώστε οι θεατές να καταλάβουν τι εννοώ: Εάν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη θα κτυπηθούν και οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Σ.Ρίτερ για να συνεχίσει:

«Και εδώ είναι το πρόβλημα: Έχουμε ένα πυρηνικό οπλοστάσιο το οποίο είναι απαρχαιωμένο. Έχουμε πύραυλους Minutaman III οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το όριο της επιχειρησιακής τους ζωής και σαπίζουν στα σιλό, το σύστημα ελέγχου και διοίκησης χρησιμοποιεί παρωχημένο εξοπλισμό.

Οι Ρώσοι από την άλλη έχουν αναβαθμίσει το πυρηνικό τους υλικό. Έχουν πολυηχητικούς πυραύλους που μπορούν να φτάσουν στις ΗΠΑ σε πολύ λίγο  χρόνο από ότι μπορούμε εμείς να φτάσουμε σε αυτούς.

Η Ρωσία όχι μόνο θα μόνο  θα τραυματίσει τις ΗΠΑ αλλά αν πάρει την απόφαση να κτυπήσει θα πρόκειται για ένα φονικό κτύπημα καθώς θα καταστρέψει τις αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις πριν εκτοξεύσουν οι ΗΠΑ για να μειώσει τις επιπτώσεις από το αμερικανικό ανταποδοτικό κτύπημα. Αυτό είναι που θα κάνει η Ρωσία», σημείωσε ο Αμερικανός αναλυτής για να προσθέσει:

«Ελπίζω ο κόσμος να κοιτάξει τους χάρτες και να δει τι θα γίνει εάν πυρηνικές κεφαλές των 100 ή 150 μεγατόνων κτυπήσουν τις αμερικανικές πόλεις.

Η διασπορά της ραδιενέργειας, πόσο αυτή θα κρατήσει.

Σε μια τέτοια περίπτωση όλα θα τελειώσουν. Η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί. Οι Ρώσοι δεν παίζουν. Καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να αφήσουν τις ΗΠΑ να παίζουν ηλίθια παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ρωσίας, ως έθνος ως κράτος.

Εάν κάποιος νομίζει ότι η Ρωσία θα καθίσει απλώς και θα κοιτά ένα Ουκρανικό F-16 με αμερικανικά όπλα βαθιάς κρούσης να κτυπά τη Μόσχα  ή την Αγία Πετρούπολη είναι τρελοί.

Η Ρωσία θα γνωρίζει από πού ήρθε αυτό το κτύπημα και οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα.

Για αυτό λέω και επαναλαμβάνω είμαστε στην άκρη της αβύσσου.  Είμαστε πιο κοντά σε ένα πυρηνικό πόλεμο από ότι ήμασταν ποτέ.

Κοιτάτε την διοίκηση Μπάιντεν. Πως αντιδρούν  σε αυτό; Ενέκριναν νέες οδηγίες, ένα νέο σχέδιο πολέμου στο οποίο γίνεται ευκολότερη η χρήση πυρηνικών όπλων, χαμηλής απόδοσης  βάσει του οποίου θα περιορίζεται η πυρηνική ανταλλαγή αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Για αυτό έχουμε αναπτύξει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης όπως η βόμβα W76-2, ώστε να στείλουμε κάποιο είδους μήνυμα στην Ρωσία.

Σας λέω από τώρα: Το ρωσικό δόγμα  είναι σαφές: Οποιοδήποτε κτύπημα με πυρηνικό στο έδαφος της Ρωσίας θα έχει ως αποτέλεσμα πλήρη πυρηνικό πόλεμο από την Ρωσία με όλο το οπλοστάσιό της.

Δεν το λέω εγώ αυτό: Ο Πούτιν το λέει, αυτό προσπαθεί να μας υπενθυμίζει  και ο Λαβρόφ, όταν λέει “μην παίζετε με τη φωτιά”. Αλλά αυτό δε θα κάψει τα χέρια μας μόνο. Θα κάψει τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας όλο το έθνος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.