Σε πέντε φυλακές μεταξύ των οποίων κι αυτή στην οποία κρατούνταν μέχρι να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας Όμαρ Χάσαν ελ Μπασίρ, πραγματοποίησαν εισβολή οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) του Σουδάν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, απελευθέρωσαν κρατουμένους.

Η σουδανική αστυνομία διευκρίνισε ότι η επιδρομή των ΔΤΥ στην φυλακή Κομπέρ προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό αξιωματούχων της φυλακής, προσθέτοντας ότι οι ΔΤΥ απελευθέρωσαν όλους όσοι κρατούνταν εκεί.

Η εισβολή τους στις πέντε φυλακές, μεταξύ των οποίων η φυλακή της Κομπέρ όπου κρατούνταν πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, έγινε μεταξύ της 21ης και 24ης Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί από την φυλακή Κομπέρ, πριν απ’ αυτή την εισβολή και προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τις ΔΤΥ στη χώρα, κατόπιν σύστασης του ιατρικού προσωπικού της φυλακής, και τώρα βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο τακτικός στρατός του Σουδάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">