ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σουηδία: Επικυρώνει τη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ

17 σουηδικές στρατιωτικές βάσεις στη διάθεση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σουηδία: Επικυρώνει τη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η Σουηδία επικύρωσε τη νέα στρατιωτική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστή ως DCA, η οποία επιτρέπει τη χρήση 17 σουηδικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η συμφωνία, που εγκρίθηκε με 266 ψήφους υπέρ και 37 κατά, αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Παλ Γιόνσον, το συμφωνητικό αυτό θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Σουηδίας να λάβει αμερικανική υποστήριξη σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου.

Αναμένεται ότι η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον επόμενο μήνα, οπότε οι ΗΠΑ θα μπορούν να αποθηκεύσουν οπλισμό και προμήθειες σε σουηδικές βάσεις.

Ωστόσο, το συμφωνητικό αντιμετώπισε αντιδράσεις από τους Πράσινους και το Αριστερό Κόμμα, λόγω της έλλειψης ρητών διατάξεων για τα πυρηνικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά, η συμφωνία θεωρείται κρίσιμη για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή, ειδικά υπό τις τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.