ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Σρι Λάνκα: Απαιτεί αποζημιώσεις από τη Ρωσία για εθελοντές που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα

Σρι Λάνκα: Απαιτεί αποζημιώσεις από τη Ρωσία για εθελοντές που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι η αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες στη Μόσχα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Σρι Λάνκα με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Taraka Balasuriya.

Εκπρόσωποι της Σρι Λάνκα συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο και τον υφυπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις αποζημιώσεις των οικογενειών των 17 νεκρών και τραυματιών του πολέμου, στην πρόωρη ακύρωση των συμβάσεων όσων έχουν στρατολογηθεί και την καταβολή αμοιβών.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λάνκα.

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον από δύο χιλιάδες Σριλανκέζοι συμμετέχουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε κάθε πλευρά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες από τη συνάντηση. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση με τον Ρουντένκο οι πλευρές συζήτησαν «επίκαιρα θέματα της ρωσο-σριλανκινής ατζέντας».

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πολλοί Σριλανκέζοι «εξαπατήθηκαν για να πάνε στον πόλεμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι αρχές της Λάνκα έκλεισαν ένα πρακτορείο στη χώρα που στρατολογούσε πολίτες για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.