ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κοντά στην ανατ. Ουκρανία ρωσικό σύστημα Α/Κ πυροβολικού που μπορεί να βάλλει και πυρηνικά βλήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο

Κοντά στην ανατ. Ουκρανία ρωσικό σύστημα Α/Κ πυροβολικού που μπορεί να βάλλει και πυρηνικά βλήματα

Στη ζώνη του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το νεότερο ρωσικό σύστημα Α/Κ  πυροβολικού το  2S43 «Malva» [2С43 «Мальва», όπως αναφέρουν ουκρανικά  δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται το ρωσικό σύστημα πυροβολικού φωτογραφήθηκε από ουκρανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Όπως τονίζεται  πρόκειται για ανάλογο του γαλλικού συστήματος Caesar  και του ουκρανικού  Bogdana. Το σύστημα πυροβολικού Malva είναι αυτοματοποιημένο, μπορεί να βάλει συμβατικά βλήματα αλλά το σημαντικότερο είναι ικανό να χρησιμοποιεί και τακτικά πυρηνικά βλήματα.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή όπου διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται νέα πυροβόλα πυροβόλα “Malva” και “Phlox” με διαμέτρημα 152 και 120 χλστ. αντίστοιχα.

Ανοιχτές πηγές αναφέρουν ότι οι δοκιμές του  Malva ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους και ήδη τον Οκτώβριο του 2023 άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα δείγματα παραγωγής στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.