Για άλλη μια φορά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποδειχθεί ότι η μεγάλη δύναμη του Κυριάκου είναι η αδυναμία των αντιπάλων του...

Συνελήφθη στη Ρουμανία 43χρονος που έκλεψε κοσμήματα και ρολόγια αξίας 243.000 ευρώ από ξενοδοχείο στην Αθήνα

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Συνελήφθη στη Ρουμανία 43χρονος που έκλεψε κοσμήματα και ρολόγια αξίας 243.000 ευρώ από ξενοδοχείο στην Αθήνα

Άνδρες των αστυνομικών αρχών της Ρουμανίας, το μεσημέρι της Τρίτης (31/12/24) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού που αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση κλοπών με τη μέθοδο «RIP – DEAL».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ο συλληφθείς είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2023 σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να ανέρχεται στις 243.400 ευρώ.

Ο συλληφθείς, μετά τις προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες, εκδίδεται στη Χώρα μας προκειμένου απολογηθεί στο αρμόδιο ανακριτικό Τμήμα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της οργάνωσης που ήταν μέλος ο 43χρονος συλληφθέντας προέκυψε ότι τα μέλη της αρχικά εντόπιζαν σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες τα αντικείμενα τα οποία τους ενδιέφεραν και στη συνέχεια, προσέγγιζαν τους πωλητές επιδιώκοντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Μάλιστα, για να γίνουν ακόμη πιο πειστικά στα υποψήφια θύματά τους, δεν εμφανίζονταν ως απλοί εργαζόμενοι αλλά ως επιχειρηματίες με υψηλό κοινωνικό και επαγγελματικό «status».

Ακολούθως, κανόνιζαν δια ζώσης συνάντηση με σκοπό να ελέγξουν τα προς πώληση αντικείμενα, σε κεντρικά ξενοδοχεία της εκάστοτε πόλης που επιλεγόταν.

Εκεί, κατά τη διαδικασία επίδειξης των πολυτελών αντικειμένων ο «εκτιμητής – αγοραστής» έπειθε με διάφορες προφάσεις τον πωλητή να του παραδώσει τα αντικείμενα για να τα συσκευάσει κατάλληλα ενώπιόν του και να τα τοποθετήσει προσωρινά στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, κατά την παράδοση της συσκευασίας με τα αντικείμενα, ο «εκτιμητής» δεν παρέδιδε τα πρόσφατα συσκευασμένα αντικείμενα αλλά διαφορετικά – ψεύτικα σε συσκευασίες, οι οποίες έμοιαζαν τόσο, ώστε ο πωλητής να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται για σακούλα κλώνο (μέθοδος RIP-DEAL).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.