ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Βρετανία ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 15χρονου με μαχαίρι τύπου «ζόμπι»

Κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Βρετανία ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 15χρονου με μαχαίρι τύπου «ζόμπι»

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του 15χρονου στην περιοχή Γούλουιτς του Λονδίνου, στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει ο Independent, το θύμα ονομάζεται Ντεζουάν Κάμπελ, ενώ δύο άνδρες έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη δολοφονία του.

Ο Ντεζουάν Κάμπελ πέθανε το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, έχοντας μαχαιρωθεί με μαχαίρι τύπου «ζόμπι», το οποίο, μάλιστα, θεωρείται θανατηφόρο και συγκαταλέγεται στα είδη που η βρετανική κυβέρνηση θέτει με νέα νομοθεσία προς απαγόρευση.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για φόνο, ενώ αναφέρεται πως σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ένας 52χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν ως ύποπτοι για φόνο και αμφότεροι παραμένουν υπό κράτηση.

Στον απόηχο του περιστατικού, οι αστυνομικές δυνάμεις εξέδωσαν νέα προειδοποίηση για μαχαίρια τύπου ζόμπι.

Μιλώντας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Πλάμστεντ τη Δευτέρα, ο Επικεφαλής Έφορος, Τρέβορ Λόρι είπε: «Το γεγονός ότι ένας 15χρονος έφηβος που είχε όλη του τη ζωή μπροστά του “έφυγε” από την οικογένειά του με αυτόν τον τρόπο, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του κινδύνου (που υπάρχει) από μαχαίρια τύπου ζόμπι. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα απομακρύνουμε (τα όπλα) από τους δρόμους».

Αυξάνονται οι επιθέσεις με μαχαίρι στη Βρετανία

Η νέα νομοθεσία που καθιστά παράνομη την κατοχή μαχαιριών και μαχαιριών τύπου ζόμπι τέθηκε σε ισχύ στην Αγγλία και την Ουαλία από σήμερα.

Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται η ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των εγκλημάτων με μαχαίρι και τον αριθμό των νέων που χρησιμοποιούν αντίστοιχα όπλα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, συνολικά 50.510 εγκλήματα που αφορούν μαχαίρια καταγράφηκαν από την αστυνομία στην Αγγλία και στην Ουαλία κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο κατά 4% από τον προηγούμενο χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην νέα απαγόρευση, θα είναι παράνομο να α φέρει κάποιος μαχαίρι τύπου «ζόμπι» ή ματσέτα, ενώ ισχύει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν. Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λάμα, με μήκος μεγαλύτερο από 20 εκατοστά και σε εκείνα με οδοντωτή λεπίδα, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.