ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συρία: Ισραηλινές αεροπορικές προσβολές σε Δαμασκό, Χάμα, Χομς και Ταρτούς!

Κτυπήθηκαν θέσεις φιλοιρανικών οργανώσεων

Συρία: Ισραηλινές αεροπορικές προσβολές σε Δαμασκό, Χάμα, Χομς και Ταρτούς!

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 00:03): Σε τουλάχιστον 15 αεροπορικές προσβολές προχώρησε η ισραηλινή Αεροπορία κατά στόχων φιλοϊρανικών οργανώσεων στην Δαμασκό, τη Χάμα και τα περίχωρα της Ταρτούς αναφέρουν συριακά ΜΜΕ.

Ιδιαιτέρα κτυπήθηκε η πόλη Masyaf, η οποία βρίσκεται δυτικά της Χάμα και έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια σταθερό στόχο των ισραηλινών δυνάμεων, όπου κτυπήθηκε το συριακό επιστημονικό και ερευνητικό ινστιτούτο.

Επιθέσεις καταγράφηκαν και κοντά στην πόλη Χομς.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως στις αεροπορικές επιδρομές συμμετείχαν και αεροσκάφη του NATO, όπως βρετανικά Eurofighter Typhoon.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που δημοσιοποίησε ΜΚΟ, τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις Σύροι πολίτες, σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην κεντρική Συρία, συμπεριλαμβανομένου και κέντρου επιστημονικής έρευνας.

«Ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της περιφέρειας Μασιάφ ανέρχεται σε επτά, από τους οποίους τρεις ήταν πολίτες, συμπεριλαμβανομένου άνδρα και του γιου του που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, και τέσσερις στρατιωτικοί που δεν έχουν αναγνωριστεί», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία η οποία βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Η επίθεση, η οποία τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 15 ανθρώπους, κατέστρεψε κτίρια και κέντρα του στρατού σε περιοχή όπου βρίσκονται κέντρα επιστημονικής έρευνας στη Μασιάφ, όπου «έχουν παρουσία οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και ειδικοί στην ανάπτυξη όπλων», ανέφερε η ΜΚΟ.

Νωρίτερα το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, ενώ ο διευθυντής του γενικού κρατικού νοσοκομείου της Μασιάφ, ο Φάισαλ Χαϊντάρ, έκανε λόγο για «πέντε νεκρούς και (άλλους) 19 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση».

«Περί τις 23:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από τον βορειοδυτικό Λίβανο, στοχοποιώντας αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων»στην κεντρική Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή του στις συριακές ένοπλες δυνάμεις. «Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέρριψε κάποιους πυραύλους», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές εναντίον πέντε στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε περιοχή όπου φιλοξενείται κέντρο επιστημονικής έρευνας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα του καθεστώτος προσπαθεί να αποκρούσει σφοδρή ισραηλινή επίθεση σε τρεις χρόνους εναντίον εγκαταστάσεων»των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Μασιάφ, ανατολικά από τη Χάμα (κεντρικά), όπου «έχουν παρουσία οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και ειδικοί στην ανάπτυξη όπλων», ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία έχει έδρα τη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Η Τεχεράνη, που υποστηρίζει ενεργά τον πρόεδρο Άσαντ, έχει αναπτύξει «στρατιωτικούς συμβούλους» στη Συρία.

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον στόχων στη Συρία κλιμακώθηκαν περαιτέρω μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.