ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή με drone σκότωσε επιχειρηματία που συνδέεται με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ (βίντεο)

Στα σύνορα με το Λίβανο

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή με drone σκότωσε επιχειρηματία που συνδέεται με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ (βίντεο)

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα από ισραηλινό πλήγμα σε επαρχιακό δρόμο της δυτικής Συρίας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μπαρά αλ Κάτερζι στην περιοχή Σαμπούρα, κοντά στη Δαμασκό, σκοτώνοντας τον ίδιο και εκείνον που τον συνόδευε», αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι ο επιχειρηματίας συνδέεται με το «Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Γκολάν» που δημιουργήθηκε από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και διεξάγει επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ από τη νότια Συρία.

Ο Μπαρά αλ Κάτερζι είχε οικοδομήσει μαζί με τον αδερφό του, Χουσάμ, μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που σχετίζεται με το πετρέλαιο, τις μεταφορές και τον κατασκευαστικό τομέα.

Οι αδερφοί Κάτερζι και οι εταιρείες τους υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις, μεταξύ άλλων για «διευκόλυνση μεταφοράς πετρελαίου και χρηματοδότησης του συριακού καθεστώτος» σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική του χώρα, πριν από 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλιμάκωσε τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, τον οποίο πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.