ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκοπιανός ο ισλαμιστής τρομοκράτης που θα σκότωνε την Τέιλορ Σουίφτ (upd)

Ο 19χρονος Σκοπιανός είχε ορκιστεί «πίστη στο Ισλαμικό Κράτος»

Σκοπιανός ο ισλαμιστής τρομοκράτης που θα σκότωνε την Τέιλορ Σουίφτ (upd)

(ανανέωση από αρχική δημοσίευση)

Νεαρός Σκοπιανός που είχε αποκτήσει πρόσφατα αυστριακό διαβατήριο και εργαζόταν σε επιχείρηση με χημικά, έκλεβε πρώτες ύλες, για να κατασκευάσει εκρηκτικά που σκόπευε να χρησιμοποιήσει σε επερχόμενη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Επίσης, είχε αποκτήσει μαχαίρια και σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media εμφανίστηκε να ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο 19χρονος νεαρός έχει συλληφθεί μαζί με δύο άλλους νεαρούς υπόπτους στην Αυστρία καθώς προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας «για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων και την ίδια την Τέιλορ Σουίφτ», όπως ανακοίνωσαν οι αυστριακές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Έχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με τη βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει την τραγουδίστρια και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά τη διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Οι τρεις συναυλίες της Αμερικανίδας σούπερ σταρ στην αυστριακή πρωτεύουσα ακυρώθηκαν σκορπώντας απογοήτευση στους περίπου 200.000 fans της που θα πήγαιναν να την παρακολουθήσουν live, ενώ δεν επηρεάζονται οι συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να υποδεικνύει ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα είχε συνέπειες στις συναυλίες της στο Wembley Stadium του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα.

Οι τρεις ματαιωμένες συναυλίες στην Βιέννη επρόκειτο να προσελκύσουν πλήθος 195.000 σήμερα, αύριο και το Σάββατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι τα θέματα που ερευνώνται από τις αυστριακές αρχές θα έχουν επίπτωση στις επερχόμενες διοργανώσεις εδώ στο Λονδίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.