ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τεράστια αερογέφυρα ΗΠΑ: Μεταφέρουν αλεξιπτωτιστές της 101ης Α/Μ Μεραρχίας σε Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι Αμερικανοί μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη

Τεράστια αερογέφυρα ΗΠΑ: Μεταφέρουν αλεξιπτωτιστές της 101ης Α/Μ Μεραρχίας σε Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ

Πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτή που αρχικά είχε δηλωθεί ότι θα ήταν, είναι η αερογέφυρα που έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ με δεκάδες μεταφορικά αεροσκάφη C-17 να απογειώνονται από διάφορες βάσεις στο αμερικανικό μητροπολιτικό έδαφος και με κατεύθυνση την Ευρώπη πρώτα και ενδεχομένως τη Μέση Ανατολή σε  σε δεύτερο χρόνο.

Πολλά από τα μεταφορικά αεροσκάφη απογειώνονται από το Fort Campbell, ένδειξη ότι μεταφέρουν προσωπικό της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι οι ΗΠΑ ότι πρόκειται για  σχέδιο απομάκρυνσης  των Αμερικανών κατοίκων του Λιβάνου εν μέσω του πολέμου με τη Χεζμπολάχ αλλά είναι άγνωστο τι ρόλο σε αυτό θα έχει η 101η

Παράλληλα αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν πρόσθετα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, χωρίς να γίνει γνωστό που θα αναπτυχθούν οι αυτές οι δυνάμεις, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη περίπου 40.000 στρατιώτες.

Βέβαια η μετακίνηση των αλεξιπτωτιστών της 101ης στην Ευρώπη μόνο, χωρίς να μετακινηθούν στη Μέση Ανατολή είναι μια ανησυχητική εξέλιξη καθώς δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη άσκηση.

Νεότερες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι C-17 προσγειώνονται και στην Κύπρο (3 έως 4) ενώ τουλάχιστον ένα στην ισραηλινή αεροπορική βάση στην έρημο του Νεγκέβ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.