ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τεχνικά ζητήματα στη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου Sounion – Δεν έχουν βρεθεί εναλλακτικές λύσεις

Θα χρειαστούν μεγαλύτερα ρυμουλκά για να ρυμουλκήσουν το δεξαμενόπλοιο

Τεχνικά ζητήματα στη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου Sounion – Δεν έχουν βρεθεί εναλλακτικές λύσεις

Στην αναβολή της επιχείρησης ρυμούλκησής του οδήγησαν τεχνικά ζητήματα με τα ρυμουλκά που έχουν αναλάβει να απομακρύνουν το «τραυματισμένο» δεξαμενόπλοιο Sounion από τα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης Aspides δήλωσε ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερα ρυμουλκά για να ρυμουλκήσουν το δεξαμενόπλοιο. Ο προορισμός για την εκφόρτωση του φορτίου του δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί. Ο εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν «πρόωρο» να αρχίσει η επιχείρηση μέχρι να λυθούν τα τεχνικά ζητήματα.

Αντίθετα, όλα τα μέρη συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση για να βρουν έναν άλλο τρόπο για να αποτραπεί αυτό που θα ήταν μια καταστροφική οικολογική καταστροφή εάν διαρρεύσει το φορτίο του δεξαμενόπλοιου. Πάντως δεν έχει γίνει σαφές ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι εναλλακτικές λύσεις.

To πλοίο δέχθηκε επίθεση στις 21 Αυγούστου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ενημέρωση από την επιχείρηση «Ασπίδες», φρεγάτες συνδράμουν από την 1η Σεπτεμβρίου προσφέροντας προστασία στα ρυμουλκά που πλέουν κοντά στο MV Sounion με στόχο να αποφευχθεί μια πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή. Το MV Sounion έχει πιάσει φωτιά και είναι αγκυροβολημένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.