Η κυβέρνηση της Ελβετίας εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το καθεστώς ουδετερότητας στο οποίο βρίσκεται από το 1815. Ένας από τους λόγους είναι τα κέρδη που χάνει από το εμπόριο όπλων.
Ωστόσο, η έκθεση δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, με Ελβετούς πολιτικούς να υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα είναι «φτιαχτά», λόγω πιέσεων από εξωτερικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες.
«Η Amherd διόρισε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων κυρίως λάτρεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τι συμπεράσματα… περιμένατε;», είναι μια φράση που ακούστηκε από αρκετά στόματα.
Η επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης για τους παγκόσμιους και αναδυόμενους κινδύνους, Jean-Marc Rickli, πρόσθεσε πως:
«Οι εκκλήσεις για αυξημένη στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της Ελβετίας.
Αλλά αν η χώρα θέλει να επωφεληθεί από τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων της, θα πρέπει να δώσει κάτι πίσω».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.