ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Την μεγαλύτερη μετακίνηση πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή ετοιμάζουν οι ΗΠΑ- Βομβαρδιστικά Β-2 προσγειώθηκαν στο Κατάρ

Κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή - Προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια οι ΗΠΑ - Οι άμεσες κινήσεις του Πενταγώνου

Την μεγαλύτερη μετακίνηση πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή ετοιμάζουν οι ΗΠΑ- Βομβαρδιστικά Β-2 προσγειώθηκαν στο Κατάρ

Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία και  επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης μεγάλης κλίμακας από το Ιράν και αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου.

Θεωρώντας πως είναι καθαρά θέμα χρόνου το Ιράν ή οι σύμμαχοί του να προβούν σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, οι ΗΠΑ βάζουν σε λειτουργία τον σχεδιασμό τους να «γεμίσουν» την περιοχή με τις ένοπλες δυνάμεις του, κίνηση που εντείνει ακόμα περισσότερο  το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην οποία ο Λευκός Οίκος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει αμυντικά το Τελ Αβίβ σε ενδεχόμενα χτυπήματα της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των Χούθι.

Άμεσα λοιπόν, σύμφωνα με το CNN, «οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο, πολεμικά πλοία και μοίρα μαχητικών και μία ομάδα κρούσης αερομεταφορών,  στη Μέση Ανατολή προκειμένου να αντιμετωπίσουν  τα ιρανικά αντίποινα».

Σύμφωνα με το CNN, «είναι ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή από τις πρώτες μέρες του πολέμου στη Γάζα, όταν το Πεντάγωνο έστειλε δύο ομάδες κρούσης αερομεταφορέων προς τη Μέση Ανατολή σε μια πολύ δημόσια προειδοποίηση προς τις περιφερειακές μαχητικές ομάδες να μην επεκτείνουν τις μάχες», τη στιγμή που οι Ιρανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει ήδη το πρώτο ραντεβού, παρόντος και του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, προκειμένου να σχεδιάσουν τα αντίποινα κατά του Ισραήλ».

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί επίσης στις αρχές Απριλίου, πριν από την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Ιράν στις 13/4 εναντίον του Ισραήλ.

Αυτήν τη φορά όμως, σε ενδεχόμενη συνδυασμένη επίθεση της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones θα είναι ακόμη πιο δύσκολη δεδομένου του μεγάλου οπλοστασίου της φιλοϊρανικής οργάνωσης και της γειτνίασης με το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την 13η Απριλίου, το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε σχεδόν 300 drones και πυραύλους με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.