ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Την Παρασκευή στη Ντόχα η κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια – Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή στην Τεχεράνη

Την Παρασκευή στη Ντόχα η κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια – Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα τελεστεί η κηδεία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Μια μέρα νωρίτερα, αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή στην Τεχεράνη, ενώ στη συνέχεια το φέρετρο θα μεταφερθεί αεροπορικώς στη Ντόχα για να γίνει η επίσημη κηδεία. Η ταφή θα γίνει στην πόλη Λουσαΐλ.

Ο ηγέτης της Χαμάς ζούσε στην πόλη του Κόλπου από το 2019.

Τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Το Ιράν κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ αλ Θανί αναφέρθηκε στο σημερινό περιστατικό και άφησε αιχμές κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι «οι πολιτικές δολοφονίες οδηγούν στο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν να πετύχει η διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαμεσολαβητή ή το άλλο μέρος;».

Η Συρία δήλωσε, στο μεταξύ, πως ο θάνατος του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Τεχεράνη, την ευθύνη για τον οποίο απέδωσε στο Ισραήλ, θα μπορούσε να «προκαλέσει φωτιά σε όλη την περιοχή».

«Η Συρία καταδικάζει αυτή τη θρασεία σιωνιστική επίθεση και αυτήν τη σοβαρή προσβολή στην κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, o εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε πως ο θάνατος του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε σε πλήγμα εναντίον της κατοικίας του στο Ιράν, είναι «μια μεγάλη απώλεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αφήνει μαθήματα αντίστασης, θυσίας, υπομονής και ανεκτικότητας… και θυσίας σε εκείνους που τον ακολουθούν», πρόσθεσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.