ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Ιράν «βγαίνει από το κάδρο» της κρίσης: «Δεν θα κτυπήσουμε το Ισραήλ» – Ενημερώθηκαν Μόσχα και Πεκίνο

«Μόνο αν απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα θα απαντήσουμε στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Το Ιράν «βγαίνει από το κάδρο» της κρίσης: «Δεν θα κτυπήσουμε το Ισραήλ» – Ενημερώθηκαν Μόσχα και Πεκίνο

Το Ιράν δεν θα απαντήσει στο Ισραήλ για την δολοφονία Νασράλα, καθησύχασε Μόσχα και Πεκίνο, η Τεχεράνη, απαντώντας στις «παρεμβάσεις ανησυχίας» Ρωσίας και Κίνας για πιθανή άμεση επίθεση στο Ισραήλ λόγω της εξόντωσης Νασράλα.

Λίγο μετά τις ενημερώσεις των δύο κύριων συμμάχων του Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών του τελευταίου, Αμπάς Αραγτσί, με δήλωση του στο AFP, δήλωσε ότι «Η Τεχεράνη δεν θα στείλει μαχητές στον Λίβανο ή στη Γάζα και θα απαντήσει στο Ισραήλ μόνο αν απειληθεί η εδαφική του ακεραιότητα», περιγράφοντας με ακρίβεια το πλαίσιο που έχει περιγράψει το pronews.gr:Σε μια τέτοια σύγκρουση διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την τύχη ενός Νασράλα ή ενός Χανίγια.

Η πιθανότητα ανατροπής του ιρανικού καθεστώτος μετά από μία πιθανή ήττα στην σύγκρουση με Ισραήλ και ΗΠΑ, είναι περισσότερο εφιάλτης για Ρωσία και Κίνα, παρά οτιδήποτε άλλο, όπως ήδη έχουμε αναλύσει στο pronews.gr:

Τόσο η Μόσχα, όσο και το Πεκίνο, συστήνουν στην ιρανική ηγεσία «να μην παρασυρθεί από την ισραηλινή παγίδα και εμπλακεί σε ανοικτό πόλεμο κατά του Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο αντίρροπες των ΗΠΑ δυνάμεις τονίζουν ότι «Εγγυώνται την ασφάλεια του Ιράν» (σ.σ.: και του καθεστώτος) αλλά υπό τον όρο ότι ότι «Δεν θα κλιμακώσει την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.