ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Η Ρωσία μετέφερε αυτοκινούμενους ICBM Yars σε σημείο με χρόνο πτήσης 3′-5′ προς τις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο με ελιγμούς σε δασικούς δρόμους!

Η Ρωσία μετέφερε αυτοκινούμενους ICBM Yars σε σημείο με χρόνο πτήσης  3′-5′  προς τις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 13:58): Ασκήσεις με αυτοκινούμενους πυρηνικούς πυραύλους Yars ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λιγότερο από ένα μήνα αφού είχε πραγματοποιήσει ασκήσεις ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με τη σύμμαχό του Λευκορωσία.

Αυτό σημαίνει ότι μετέφερε κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία ένα πυρηνικό όπλο με το οποίο μπορεί να καταστρέψει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ μέσα σε 3 έως 5 λεπτά το πολύ.

Συγκεκριμένα την Μαδρίτη σε 5 λεπτά, το Παρίσι σε 4 λεπτά, το Βερολίνο σε 3 λεπτά και το Λονδίνο σε 5 λεπτά.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως αυτοκινούμενοι πύραυλοι RS-24 Yars σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιφέρειες πρόκειται να μετακινηθούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων και να προχωρήσουν σε ανάπτυξη και απόκρυψη των συστημάτων με μέσα παραλλαγής.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φαίνεται αυτοκινούμενο σύστημα να κάνει ελιγμούς σε δασικούς δρόμους και να παίρνει θέση πριν στρατιώτες το καλύψουν με δίχτυ παραλλαγής.

«Παρόμοιες ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από άλλες πυραυλικές μονάδες στο εγγύς μέλλον», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Τον Ιούνιο, η Μόσχα πραγματοποίησε ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα μαζί με τη Λευκορωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στη συνέχεια πως η Μόσχα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να διασφαλίσει τη νίκη στην Ουκρανία, όμως πρόσθεσε πως δεν αποκλείει αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας.

Οι RS-24 Υars είναι το πιο πρόσφατο πυρηνικό όπλο των Ρώσων.

Οι RS-24 είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) εξοπλισμένοι με πολλαπλές ατομικές κεφαλές (MIRV) που μπορούν να πλήξουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν ακτίνα δράσης που ξεπερνά τα 11.000 χιλιόμετρα και είναι ικανοί να διαπεράσουν ακόμα και τα πλέον σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Τα συστήματα αυτά είναι σχεδιασμένα για κινητή εκτόξευση, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία και δυσκολία εντοπισμού από τον εχθρό.

Η Ρωσία έχει ενισχύσει την ετοιμότητα αυτών των μονάδων μέσω τακτικών ασκήσεων και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των πυραύλων RS-24 σε συνθήκες πραγματικού πολέμου.

Οι στρατιωτικές αρχές της Ρωσίας διατηρούν τις μονάδες RS-24 σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, με έμφαση στην ταχεία ανταπόκριση σε περίπτωση απειλής.

Οι συνεχείς αναβαθμίσεις και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών εξασφαλίζουν ότι οι πύραυλοι αυτοί παραμένουν ένα από τα πιο εξελιγμένα όπλα στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.