Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία για να δοθεί τέλος στον μεταξύ τους πόλεμο, στεκόμενος δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι θέλει να συζητήσει με τον Τραμπ το «σχέδιο νίκης» του για την Ουκρανία.

Ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι, αλλά είπε ότι έχει επίσης μια στέρεα σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Ζελένσκι και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Τραμπ.

«Και νομίζω ότι αν κερδίσουμε, νομίζω ότι θα δώσουμε λύση για τον πόλεμο πολύ γρήγορα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι έρχεται αφού ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες αν ο σύμμαχος των ΗΠΑ μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!