ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Τυφώνας Μίλτον: Σκηνικά Αποκάλυψης στη Φλόριντα (φωτο)

Δορυφορικές εικόνες της NASA δείχνουν τον τυφώνα Μίλτον να περνά πάνω από το Μεξικό

Τυφώνας Μίλτον: Σκηνικά Αποκάλυψης στη Φλόριντα (φωτο)

Βιβλικές καταστροφές έχει αφήσει και αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο ο τυφώνας Μίλτον κατηγορίας 5 καθώς πρόκειται να διπλασιάσει το πεδίο των ανέμων του μέχρι τη στιγμή που θα προσγειωθεί στις ΗΠΑ μέχρι την Πέμπτη (10/10).

Ο Μίλτον, που περιγράφεται ως η «καταιγίδα του αιώνα», με ανέμους που εξακολουθούν να καταγράφονται στα 160 μίλια/ώρα (257 χλμ/ώρα), στράφηκε βορειοανατολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 480 χιλιόμετρα (300 μίλια) νοτιοδυτικά της Τάμπα, στοχεύοντας σε πυκνοκατοικημένες και ιδιαίτερα ευάλωτες κοινότητες των ακτών της Φλόριντα που περιλαμβάνει τις πόλεις Τάμπα, Αγία Πετρούπολη και Σαρασότα.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, δήλωσε ότι: «δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα βγει στην ακτή το μάτι της καταιγίδας, αλλά ο αντίκτυπος θα είναι ευρύτερος από αυτό… απολύτως κάθε μέρος στη δυτική ακτή της Φλόριντα θα μπορούσε να δεχτεί μεγάλο κύμα καταιγίδας».

Την ίδια στιγμή, ειδικοί προβλέπουν ότι ο τυφώνας Μίλτον θα έχει τόση μεγάλη ένταση που θα αλλάξει για πάντα την ακτογραμμή της Sunshine State.

Οι βιβλικές καταστροφές που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στο πέρασμα του ο τυφώνας Μίλτον είναι τόσο μεγάλες που ανάγκασαν τις αρχές να προχωρήσουν στην υποχρεωτική εκκένωση 11 κομητειών της Φλόριντα με συνολικό πληθυσμό περίπου 5,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και δήλωσαν ότι όποιος επιλέξει να μείνει πίσω πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του.

Eπιπρόσθετα, η NASA δημοσίευσε τις εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Γιουκατάν, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν ελάχιστες ζημιές από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον.

Aξίζει να αναφερθεί ότι ο κυκλώνας, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, με έρευνες να δείχνουν ότι θα χτυπηθεί θανάσιμα η μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Μίλτον μπορεί να αλλάξει. Το μέγεθος πάντως της κατάστασης αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ο Μπάιντεν ανέβαλε τις προκαθορισμένες συναντήσεις του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ανγκόλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.