ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Unicef: «Η κατάσταση των παιδιών στη Γάζα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα»

Όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά

Unicef: «Η κατάσταση των παιδιών στη Γάζα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα»

«Καθημερινά, η κατάσταση των παιδιών γίνεται χειρότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, της Unicef, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Μεγάλα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας καταστράφηκαν από τα ισραηλινά αντίποινα μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023. Το εβραϊκό κράτος ενέτεινε τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Τον Αύγουστο, το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας ήταν το ισχνότερο σε διάστημα ενός μήνα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος», επισήμανε ο Τ.Έλντερ, προσθέτοντας πως «για πολλές ημέρες την περασμένη εβδομάδα σε κανένα φορτηγό δεν είχε επιτραπεί να εισέλθει».

«Είμαστε μάρτυρες πιθανόν σήμερα των χειρότερων περιορισμών που έχουν ποτέ γίνει γνωστοί αναφορικά με την ανθρωπιστική βοήθεια», κατήγγειλε ο ίδιος.

Στις αρχές του έτους, σε μια χρονική περίοδο όπου τα Ηνωμένα Έθνη φοβόντουσαν για την έξαρση λιμού στη Λωρίδα της Γάζας, υπήρξε «μια πραγματική πίεση για να ανοίξουν νέα δρομολόγια και νέα σημεία πρόσβασης», υπογράμμισε ο Τ.Έλντερ.

Όμως, σήμερα, «η κατάσταση έχει τελείως αντιστραφεί», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας πως από τον μήνα Μάιο, «εμποδίζεται συστηματικά η είσοδος από τα σημεία διέλευσης».

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «δεν έχει παραλάβει κανένα τρόφιμο, καμία επισιτιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου», υπογράμμισε μετά λύπης ο Τζέιμς Έλντερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απουσία ανθρωπιστικής βοήθειας, που συνδέεται με τους ανελέητους βομβαρδισμούς και με το γεγονός ότι περίπου το 85% της Λωρίδας της Γάζας υπόκειται σε διαταγές εκκένωσης υπό τη μία μορφή ή την άλλη, έχει καταστήσει τη ζωή στην περιοχή «απολύτως αβίωτη», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.