ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Κορέα: «Απίστευτο σφάλμα των ΗΠΑ η στρατιωτική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία»

Κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και οδηγεί την Ευρώπη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου

Β.Κορέα: «Απίστευτο σφάλμα των ΗΠΑ η στρατιωτική βοήθεια 8 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία»

Η Κιμ Γιο Τζονγκ αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να προσφέρουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την «απίστευτο σφάλμα».

Υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά απέναντι σε μια πυρηνική υπερδύναμη όπως η Ρωσία, ενώ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και οδηγεί την Ευρώπη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

«Οι ΗΠΑ και η Δύση δεν πρέπει να αγνοούν ή να υποτιμούν τη σοβαρή προειδοποίηση της Ρωσίας», αναφέρει σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

«Είναι πραγματικά σε θέση οι ΗΠΑ και η Δύση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες καθώς παίζουν απερίσκεπτα με τη φωτιά απέναντι στη Ρωσία, η οποία είναι μια πυρηνική υπερδύναμη;», διερωτήθηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η Ρωσία δεχόταν πυραυλική επίθεση, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και επίθεση με συμβατικά όπλα από χώρα η οποία στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Η υποστήριξη στον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ένα επικίνδυνο και ανεύθυνο στοίχημα, υποστήριξε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, συμπληρώνοντας ότι η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι «απίστευτο σφάλμα και ανόητη πράξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Ρωσία με πυρομαχικά και πυραύλους για να υποστηρίξει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, κάτι που αρνείται η Βόρεια Κορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.