ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Β.Κορέα: «”Ασιατική εκδοχή του NATO” τα γυμνάσια ανάμεσα σε Ν.Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ – Μοιραίες οι συνέπειες»

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές ασκήσεις με την συμμετοχή stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-22

Β.Κορέα: «”Ασιατική εκδοχή του NATO” τα γυμνάσια ανάμεσα σε Ν.Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ – Μοιραίες οι συνέπειες»

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε σήμερα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες ανάμεσα στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς τα «ασιατική εκδοχή του NATO».

Παράλληλα, προειδοποίησε για «μοιραίες συνέπειες», ενώ πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές ασκήσεις με την συμμετοχή stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-22.

Οι τρεις σύμμαχοι ολοκλήρωσαν χθες, Σάββατο, τις τριήμερες αυτές ασκήσεις με την ονομασία «Freedom Edge», οι οποίες αφορούσαν τους βαλλιστικούς πυραύλους, την αντιαεροπορική άμυνα, τον υποβρυχιακό πόλεμο και την κυβερνοάμυνα.

«Καταγγέλλουμε σταθερά (…) τις στρατιωτικές προκλήσεις» εναντίον της Βόρειας Κορέας, δήλωσε το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας έχουν πάρει την όψη μιας ασιατικής εκδοχής του NATO», πρόσθεσε προειδοποιώντας για «μοιραίες συνέπειες».

Η Βόρεια Κορέα «δεν θα αφήσει ποτέ να περάσουν οι ενέργειες που αναλαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους οπαδούς τους για να ενισχύσουν το στρατιωτικό συνασπισμό».

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, το ιαπωνικό αντιτορπιλικό JS Atago και το αντιτορπιλικό Seoae Ryu Seong-ryong αναπτύχθηκαν για τα γυμνάσια αυτά, ενώ η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τις συνδυασμένες στρατιωτικές ασκήσεις αυτού του τύπου πρόβες για μια εισβολή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Σεούλ και η Πιονγκγιάνγκ επιδόθηκαν σε ένα πόλεμο μπαλονιών, με τη Βόρεια Κορέα να στέλνει προς το νότο μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια, σε αντίποινα για την αποστολή από τη Νότια Κορέα μπαλονιών γεμάτων με προπαγανδιστικά φυλλάδια κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Η Σεούλ ανησυχεί για μια προσέγγιση ανάμεσα στη Μόσχα και την απρόβλεπτη γείτονά της και η Βόρεια Κορέα έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχες χώρες κατηγόρησαν την Παρασκευή τη Βόρεια Κορέα ότι παραβιάζει τα μέτρα για τον έλεγχο των εξοπλισμών πουλώντας, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, πυραύλους στη Ρωσία που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε αυτό το μήνα την Πιονγκγιάνγκ, για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια, για μια σύνοδο κορυφής με το Κιμ Γιονγκ Ουν σε ένδειξη ενότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.