ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Β.Πούτιν: «Αναπτύσσουμε πυρηνικές κεφαλές ικανές για χρήση σε συμβατικό πόλεμο»

Νέες «εξαιρετικά μικρές» πυρηνικές βόμβες βρίσκονται σε στάδιο μελετών σχεδίασης

Β.Πούτιν: «Αναπτύσσουμε πυρηνικές κεφαλές ικανές για χρήση σε συμβατικό πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε πρόσφατα αλλαγές στη ρωσική πυρηνική στρατηγική, μιλώντας παράλληλα για την ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων σε μελλοντικούς συμβατικούς πολέμους.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εξαιρετικά μικρών πυρηνικών βομβών υδρογόνου, οι οποίες παράγουν ελάχιστα ραδιενεργά κατάλοιπα κατά τη χρήση τους. 

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Η Ρωσία θα αξιοποιήσει την τεχνολογία MIRV (Multiple Independently targetable Reentry Vehicle) για να σχεδιάσει τα νέα όπλα, στην οποία πρωτοπορεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την εκτόξευση πολλαπλών πυρηνικών κεφαλών από έναν μόνο πύραυλο, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των επιθέσεων.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως η τεχνογνωσία για κατασκευή κεφαλών MIRV περιλαμβάνει και την τεχνογνωσία για σμίκρυνση των πυρηνικών οπλικών συστημάτων.

Επιπλέον, οι νέες αυτές κεφαλές θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στους υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal.

Οι Kinzhal έχουν ταχύτητα άνω των Mach 10 και εμβέλεια έως και 2.000 χιλιόμετρα. Είναι σχεδιασμένοι για γρήγορες και ακριβείς επιθέσεις σε στόχους, μειώνοντας τις παράπλευρες απώλειες.

Η ενσωμάτωση των νέων πυρηνικών κεφαλών στους Kinzhal θα προσφέρει στη Ρωσία τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα, επιτρέποντας την ταχεία και ακριβή προσβολή στόχων με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

Αυτές οι εξελίξεις σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή στην ρωσική στρατηγική, καθιστώντας τα πυρηνικά όπλα χρήσιμα σε συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα την πίεση στους διεθνείς οργανισμούς να αναθεωρήσουν τις πυρηνικές συμφωνίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.