ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Πούτιν: Επιθεώρησε τα πλοία του ρωσικού Στόλου Άπω Ανατολής

Ο αρχηγός του Στόλου συναντήθηκε με τον Πούτιν για την επίσκεψη στο ναύσταθμο

Β.Πούτιν: Επιθεώρησε τα πλοία του ρωσικού Στόλου Άπω Ανατολής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την πυραυλοφόρο κορβέτα Rezkiy στη ναυτική βάση Πριμόργιε του Στόλου του Ειρηνικού, μαζί με τον διοικητή του Στόλου Ειρηνικού.

Κατά την άφιξη, τον πρόεδρο υποδέχτηκε ο διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού, Βίκτορ Λιίνα, τον αντιναύαρχο Αλεξέι Σουσούγιεφ και τον διοικητή της κορβέτας, Γεβγκένι Κοβιάλοβ.

Ο διοικητής του Στόλου είπε στον Πούτιν για τα στρατεύματα και τα μέσα από τη μονάδα του καθώς και για τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες.

Η κορβέτα Rezkiy, μέρος του Russian’s Project 20380, είναι το τέταρτο από μια σειρά περιπολικών πλοίων πολλαπλών χρήσεων (κορβέτες) που κατασκευάστηκαν στο Ναυπηγείο Αμούρ για τον Στόλο του Ειρηνικού.

Το πλοίο τοποθετήθηκε στο Κομσομόλσκ Ον Αμούρ την 1η Ιουλίου 2016. Το 2021, η κορβέτα έφτασε στο Βλαδιβοστόκ για δοκιμές. Βρίσκεται σε υπηρεσία με το Ρωσικό Ναυτικό από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι συγκεκριμένες κορβέτες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν πολλαπλές αποστολές, να πολεμούν εχθρικά πλοία και υποβρύχια και να παρέχουν υποστήριξη πυροβολικού για αμφίβιες επιχειρήσεις επίθεσης.

Οι κορβέτες αυτού του τύπου ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για τη μείωση του ηλεκτρονικού ίχνους τους.

Συγκεκριμένα, οι ναυπηγοί μείωσαν σημαντικά την υπογραφή του ραντάρ κατά την κατασκευή τους, χρησιμοποιώντας υλικά ραδιοαπορρόφησης και σχεδιάζοντας ειδικά το κύτος και την υπερκατασκευή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κορβέτες είναι οπλισμένες με αντιπλοϊκούς πυραύλους Uran, συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος Redut, πυροβόλα πυροβόλα 100 mm A-190 καθώς και πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων μεγάλου διαμετρήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.