Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας υποστήριξε ότι διακινούνται λαθραία όπλα από την Ουκρανία προς τη Ρωσία. 

«Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς τα όπλα και τα πυρομαχικά έρχονται παράνομα στη Ρωσία. Συμπεριλαμβανομένων, παρεμπιπτόντως, και από το ουκρανικό έδαφος. Τέτοια όπλα καταλήγουν, όχι στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο Πούτιν, «είναι απαραίτητο να εξετάσουμε όλα αυτά τα κανάλια» και ζήτησε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει το θέμα της διακίνησης όπλων στη Ρωσία γενικότερα.

«Το θέμα αυτό είναι πάντα σημαντικό, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες τώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα [σημαντικό] σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στις οποίες ζούμε, στις οποίες ζει η χώρα», εξήγησε.

«Συνολικά, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων προς συζήτηση. Έχουμε δύο εισηγητές σήμερα: [τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς] Βίκτορ Ζολότοβ και [τον υπουργό Εσωτερικών] Βλαντιμίρ Κολοκοτσέβ. Θα ζητήσω από τον συνάδελφο να αναφερθεί λεπτομερώς, αλλά ζητώ επίσης από όλους τους άλλους να συμμετάσχουν στη συζήτηση του σχεδίου λύσης της σημερινής συνάντησης», κατέληξε ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Νικολάι Πατρούσεφ, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο Διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Ειδικός Προεδρικός Εκπρόσωπος για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία και τις μεταφορές Σεργκέι Ιβάνοφ.