Σε ομιλία του στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να αντικαταστήσει το διεθνές δίκαιο με «δικούς της κανόνες», περιγράφοντας αυτή τη συμπεριφορά ως «κλασική αποικιοκρατία».

">

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι δυτικές χώρες επιδιώκουν να επιβάλουν ένα καθεστώς βασισμένο σε κανόνες που δεν έχουν συζητηθεί ή εγκριθεί από κανέναν, χαρακτηρίζοντας αυτή την προσπάθεια ως «καταστροφική μονοπώληση της απόλυτης αλήθειας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Δύση χρησιμοποιεί μονομερείς κυρώσεις και επιλεκτική εφαρμογή εμπορικών κανόνων, πιέζοντας όσους έχουν διαφορετική άποψη​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια ομιλία, ο Πούτιν σημείωσε ότι οι προσπάθειες των μελών των BRICS και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών αντιμετωπίζουν έντονη αντίσταση από τις ελίτ της Δύσης, επισημαίνοντας ότι η εγκαθίδρυση ενός κόσμου που αντικατοπτρίζει την πραγματική ισορροπία δυνάμεων και τις νέες γεωπολιτικές, οικονομικές και δημογραφικές πραγματικότητες είναι μια περίπλοκη και συχνά οδυνηρή διαδικασία​.