ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Πούτιν: Προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά απέρριψε την προσφορά

Β.Πούτιν: Προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Βόρειας Κορέας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες Σάββατο (3/8), εξέφρασε στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την προθυμία του να παράσχει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουλίου.

Ο Κιμ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά απέρριψε την προσφορά, υπογραμμίζοντας πως «έχουν ληφθεί ήδη τα απαραίτητα μέτρα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί βοήθεια αργότερα, δεν θα διστάσει να τη ζητήσει από «τους ειλικρινείς φίλους στη Μόσχα», αναφέρει το KCNA.

«Μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στη βοήθεια και την υποστήριξή μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας στο μήνυμά του προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Την προηγούμενη ημέρα, ο βορειοκορεάτης ηγέτης είχε κατηγορήσει τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ότι διαδίδουν «ψευδείς φήμες» σχετικά με τις πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας του. Νοτιοκορεατικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έως και 1.500 θανάτους, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ισχυρίζεται πως δεν υπήρξαν θύματα και ότι διασώθηκαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία στη Σεούλ, ορισμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας γνώρισαν τον Ιούλιο τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 29 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Πέμπτη η νοτιοκορεατική κυβέρνηση προσφέρθηκε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά η Πιονγκγιάνγκ την αγνόησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.