ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βηρυτός: Αυτός είναι ο Χατζί Μοχσέν της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος της επίθεσης από το Ισραήλ

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν την Τρίτη (30/7) επίθεση στη νότια Βηρυτό

Βηρυτός: Αυτός είναι ο Χατζί Μοχσέν της Χεζμπολάχ – Έγινε στόχος της επίθεσης από το Ισραήλ

Πρόκειται για χτύπημα που έγινε κατά του ανθρώπου που φέρεται ότι έδωσε την εντολή για την επίθεση στο Ματζάλ Σαμς στα Υψίπεδα του Γκολάν εκεί όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά.

Ο Μουσίν Σουκρ ή Φουάντ Σουκρ ή Χατζί Μοχσέν, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ και στενός συνεργάτης του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, εδώ και 30 χρόνια.

Ο Σουκρ θεωρείται ως επικεφαλής επιχειρήσεων της οργάνωσης και μέλος του στρατιωτικού τμήματος από την ίδρυσή του.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του Νασράλα, αλλά και μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ, του κορυφαίου στρατιωτικού οργάνου της Χεζμπολάχ.

Φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη βομβιστική επίθεση του 1983 στη Βηρυτό κατά στρατώνα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ με 241 νεκρούς στρατιώτες.

Συνεργάτης του ήταν ο Ιμάντ Μουγνίγε, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2008 στη Δαμασκό, κατά τα φαινόμενα από το Ισραήλ.

Πιο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, ο Σουκρ «βοήθησε τους μαχητές [σ.σ. της Χεζμπολάχ] και τα στρατεύματα του φιλοσυριακού καθεστώτος» καθώς μάχονταν κατά των δυνάμεων κατά του Άσαντ.

Οι ΗΠΑ τον έχουν επικηρύξει με 5 εκατομμύρια δολάρια. Οι IDF τον έχουν κατονομάσει ως διοικητή του προγράμματος πυραύλων ακριβείας της Χεζμπολάχ.

Πάντως, λίγο μετά την επίθεση, δεν έγινε γνωστό αν ο Σουκρ σκοτώθηκε κατά την έκρηξη. Το Al-Arabiya μετέδωσε ότι η επίθεση απέτυχε, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ τις οποίες επικαλείται το Ισραήλ αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΜΜΕ στον Λίβανο μετέδωσαν ότι η επίθεση προκάλεσε έναν θάνατο και τραυματισμούς άλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.