Οι αρχές της Βραζιλίας βρήκαν προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στον Βρετανό δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς και τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Περέιρα, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από μία εβδομάδα σε περιοχή στον Αμαζόνιο.

«Βρέθηκαν αντικείμενα που ανήκουν στους δύο αγνοούμενους: μια κάρτα υγείας, ένα μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο σανδάλι και ένα ζευγάρι μπότες που ανήκουν στον Μπρούνο Περέιρα κι ένα ζευγάρι μπότες και ένα σακίδιο που ανήκουν στον Ντομ Φίλιπς και περιέχει ρούχα», ανέφερε σε ανακοίνωσε η πολιτειακή αστυνομία της Αμαζόνας.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας της Αμαζόνας είχε ενημερώσει τον τοπικό Τύπο για τον εντοπισμό προσωπικών αντικειμένων που θα μπορούσαν να ανήκουν στους δύο αγνοούμενους, τα οποία βρέθηκαν «κοντά στο σπίτι» του Αμαρίλντο Κόστα ντε Ολιβέιρα, του μοναδικού συλληφθέντα στην υπόθεση αυτή.

Η αστυνομία ανέφερε χθες ότι ομάδες ερευνών, κατά την 7η ημέρα των επιχειρήσεων, κάλυψαν απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων και έκαναν «σχολαστικές έρευνες στην ζούγκλα, σε δρόμους της περιοχής και σε πλημμυρισμένα σημεία με βλάστηση», κυρίως στην περιοχή στην οποία βρέθηκε βάρκα που ανήκει στον ύποπτο.

Ο Ντομ Φίλιπς, 57 ετών, συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, και ο Μπρούνο Περέιρα, 41 ετών, ειδικός που έχει συνεργαστεί επί μακρόν με τον κυβερνητικό οργανισμό που είναι αρμόδιος για τα θέματα των αυτοχθόνων (Funai), ταξίδεψαν μαζί με πλοιάριο στην περιοχή της κοιλάδας Γιαβαρί, μιας απομονωμένης περιοχής στο δυτικό κομμάτι της Αμαζόνας, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις για ένα βιβλίο με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δύο άνδρες εθεάθησαν τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, στην κοινότητα Σαν Γκαμπριέλ, όχι μακριά από τον προορισμό τους, την πόλη Αταλάια ντου Νόρτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είδηση για την εξαφάνιση των δύο ανδρών προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, με διασημότητες της Βραζιλίας, από τον θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ έως τον τραγουδιστή Καετάνο Βελόσο, να ενώνουν τις φωνές τους με πολιτικούς, περιβαλλοντολόγους και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάλεσαν τον πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο να εντείνει τις έρευνες.