Ο Κιρ Στάρμερ αντιμετωπίζει την πρώτη σοβαρή κρίση της πρωθυπουργίας του, καθώς καταφεύγει στην καταστολή για να αντιμετωπίσει τις ταραχές που διαρκούν ήδη σχεδόν μία εβδομάδα.

Ως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 400 συλλήψεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες γιατί το κύμα διαμαρτυριών δεν δείχνει να υποχωρεί.

Πάνω από 100 είναι όσοι είναι αντιμετώποι με το κατηγορητήριο των Αρχών, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες ήδη έχουν εμφανιστεί στα δικαστήρια.

Πιθανόν μάλιστα, είναι να απαγγελθούν ακόμη και κατηγορίες για τρομοκρατικά αδικήματα σε ορισμένους από τους ταραξίες.

Η κυβέρνηση Στάρμερ απέδωσε ανοιχτά τις ταραχές σε «ακροδεξιούς οργανωμένους αλήτες» και δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί γρήγορα για να τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους.

Το κορεσμένο δικαστικό σύστημα της Βρετανίας, με τις φυλακές στις οποίες απομένουν ελάχιστες θέσεις για νέους κρατούμενους, πολύ πιθανόν θα κληθεί να λειτουργήσει με ρυθμούς fast-track απονομής δικαιοσύνης, μια λύση που θα περιλαμβάνει ακόμη και έκτακτη 24ωρη λειτουργία δικαστηρίων.

Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση επέκτεινε τη δυναμικότητα των φυλακών κατά πάνω από 500 άτομα ως απάντηση στις ταραχές, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Χάιντι Αλεξάντερ και προειδοποίησε ότι όσοι προκαλούν ταραχές «θα έχουν μια θέση στη φυλακή που θα τους περιμένει».

Η ίδια τόνισε ότι τα δικαστήρια «ενδεχομένως να συνεδριάζουν όλη τη νύχτα» για να βρεθούν οι ταραξίες στο εδώλιο.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο ετοιμάζεται να καταστείλει αυτό που χαρακτήρισε ως «μία από τις χειρότερες εξάρσεις βίαιων ταραχών» των τελευταίων ετών, καθώς αύριο Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις.

Περί τους 2.200 αστυνομικούς με εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των ταραχών θα διατεθούν κατά των επεισοδίων.

Μόνη στην πόλη είχαν γίνει πάνω από 100 συλλήψεις για διατάραξη της τάξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα διστάσουμε να συλλάβουμε εκατοντάδες ακόμη αν βγουν στους δρόμους με σκοπό να τροφοδοτήσουν τη βία» τονίζουν οι Αρχές.