ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βρετανία: Κατηγορούν 6 άτομα για σχέσεις με την οργάνωση Wagner

Οι βρετανικές Αρχές τους κατηγορούν για εμπρησμό

Βρετανία: Κατηγορούν 6 άτομα για σχέσεις με την οργάνωση Wagner

Έξι άνδρες εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, καθώς κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε έναν εμπρησμό τον Μάρτιο σε βιομηχανικές αποθήκες που ανήκαν σε Ουκρανούς, για λογαριασμό της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, όπως τουλάχισοτν του κατηγορούν οι  βρετανικές αρχές, οι οποίες βλέπουν παντού Ρώσους κατασκόπους.

Πέντε εξ αυτών, ο Ντίλαν Ερλ, ηλικίας 20 ετών, ο Τζέικ Ριβς, ηλικίας 22 ετών, ο Νίι Μένσαχ, ηλικίας 22 ετών, ο Πολ Ίνγκλις, ηλικίας 61 ετών και ο Τζέικιμ Ρόουζ, ηλικίας 22 ετών, κατηγορούνται για «διακεκριμένο εμπρησμό» βάσει ενός νόμου του 2023 για την εθνική ασφάλεια.

Ο έκτος άνδρας, ο Ντμιτρίους Παουλάουσκας, ηλικίας 22 ετών, κατηγορείται για «απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές ενέργειες». Ο ίδιος δήλωσε αθώος σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι.

Ένας έβδομος άνδρας, ο Ούγκνιους Ασμένα, ηλικίας 19 ετών, που κατηγορείται επίσης για διακεκριμένο εμπρησμό, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Περίπου 60 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιομηχανικές αποθήκες στο Λέιτον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με υποψίες ότι στοχοθέτησαν αυτούς τους χώρους «που ανήκαν σε έναν Ουκρανό» για λογαριασμό της ομάδας Wagner, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία.

Ο Ντίλαν Ερλ κατηγορείται ότι επικοινωνούσε με ένα μέλος της ομάδας Wagner κι ότι στρατολόγησε και πλήρωσε εκτελεστές για να βάλουν τη φωτιά.

Μια ακόμη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την 25η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.